Winkel

'Boer, slager en kok ineen'

Restaurant
en buitenkeuken

Wij koken en leven op het ritme van de seizoenen. Dat wat het landgoed ons biedt, vindt u vers op uw bord terug. De groenten en kruiden zijn biologisch en telen we zelf en de dieren scharrelen vrij rond op ons landgoed. We zijn boer, slager en kok ineen.

ETEN OP HET RITME VAN DE SEIZOENEN

Aan het begin van de week doet Coen zijn grote ronde over het landgoed en bepaalt hij samen met zijn telers en boeren welke groenten er geoogst worden en welke dieren geslacht moeten worden. Op onze menukaart vindt u als gast gerechten met ingrediënten van ons landgoed zowel vegetarische opties als gerechten met vlees van onze eigen Bonte Bentheimer varkens en Aberdeen Angus runderen. Wij koken op het ritme van de seizoenen, dus onze menukaart wisselt per seizoen, soms wel maandelijks. We houden overigens graag rekening met mensen met een gluten- of lactose-intolerantie of andersoortige dieetwensen.

 

Download menukaart
"De natuur
verrast ons
iedere dag"

VAN KOP TOT STAART 

Bij Heerdeberg kiezen we er bewust voor om oude gebruiken op een eigentijdse manier te herintroduceren. U vindt vaker op ons menu steak tartaar, procureur, buikspek en bloedworst. Maar misschien in onze zacht gegaarde shortrib wel het meest populair. We houden niet van verspilling en gebruiken het hele dier. Bij ons kunt u zich dus ook laten verrassen door gerechten bereid met ondergewaardeerde producten als beenmerg of lever.

Leuk om te weten is dat onze visie haarfijn aansluit op de Cittaslow gedachte van de gemeente Eijsden-Margraten.

 

COEN STEEKT DE BARBECUE AAN

Misschien beleeft u ons landgoed wel het best vanaf ons terras, te midden van onze groente- en theetuin met op de achtergrond de zachtgele, miljoenen jaren oude mergellandwand. Coen steekt samen met de keukenbrigade in de zomer de barbecue aan in onze spiksplinternieuwe buitenkeuken. Hij grilt groenten, gaart vlees en poft aardappelen. Laat u vooral verrassen!