'De natuur als gids'

Trek je wandel-
schoenen aan!

De natuur is niet alleen te vinden op uw bord, maar ook in de omgeving van het landgoed. Mocht u na het eten nog een frisse neus willen halen, wandel dan eens langs de eeuwenoude mergelwand, het oorlogsmonument, de weides, bossen, fruitbomen, varkens, runderen en zelfs de geheime tuin. Geen zin om te verdwalen? We hebben verschillende routes voor u uitgezocht, van korte ommetjes tot lange wandeltochten.

"U wandelt over
holle wegen en langs
vergeten plekjes."

2.2 kilometer, Heerdeberg en Savelsbos

“Middeleeuwse blokbrekers waren stoere mannen, die nergens bang voor waren, deze mannen traden dag in, dag uit de duistere onzekerheid van het onderaardse tegemoet om daar met hun simpele werktuigen, bij het licht van slechts een enkel klein, fragiel vlammetje van een eenvoudig olielampje, hun schamele kost te verdienen.

We schrijven het jaar 1577. Een zwaar jaar voor de grotbewoners in Heer, dodelijke ziektes en vreselijke ongelukken in de grotten… Het lijkt wel of het hele bos vervloekt en behekst is. Paddenstoelen die ze jaren hadden gegeten, blijken opeens vergiftigd te zijn.

Annie, de dochter van Blokbreker Quaedvlieg (1540-1582) wist al op zesjarige leeftijd dat ze weg wilde. Op een dag zou een ridder op een wit paard haar meenemen van deze onheilspellende en verdoemde plek. Wandel met Anne mee en ontdek waar de veilige, mooie en bijzondere plekjes zijn.”

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? U leest het op de achterzijde van de wandeling, die u bij ons (gratis) af kunt halen.

5.4 of 3.5 kilometer, holle wegen en vergeten plekken

Deze wandeling voert u langs de rand van het Savelsbos en biedt u een adembenemend uitzicht op Maastricht en de Sint-Pietersberg. U wandelt over holle wegen en langs vergeten plekjes en spannende bospaadjes. Halverwege kunt u uitrusten op een bank naast een boom van wel driehonderd jaar oud. De wandeling kunt u (gratis) bij ons afhalen.

8 kilometer, klimmen en dalen

U wandelt door het Savelsbos en de weilanden richting Gronsveld. U komt er prachtige bospaden, holle wegen en hier en daar een helling tegen. Let op, want bij veel regen zijn de paden modderig. Ook deze wandeling kunt u (gratis) bij ons afhalen.