Winkel

WIJNEN MET SANNE EN LIMBURGSE WIJN

Mijn droom was ooit om kapster te worden. Na 15 jaar het kappersvak uit te oefenen heb ik besloten het roer om te gooien en restaurant Heerdeberg samen met Coen over te nemen. Een hele uitdaging, maar helemaal aangezien ik geen horecaervaring had. Ik wilde graag ervaring op doen en ben met een paar wijncursussen begonnen. Na ze succesvol afgerond te hebben wilde ik graag de sommelier- opleiding gaan volgen om mijn kennis uit te breiden en ben ik gestart aan de Academie voor Gastronomie.

Tijdens de opleiding heb ik heel veel geleerd en die kennis deel ik graag met gasten in ons restaurant. Toen kwam Corona en moest ons restaurant sluiten vanwege de coronamaatregelen. Na zoveel jaren hard te werken verveel je dan al heel snel. Ik besloot om mij te gaan specialiseren in Limburgse wijn! Er ging een hele wereld voor mij open. Wauw, wat een mooie bijzondere wijnen worden gemaakt in Limburg, daar hoef je zeker niet voor naar het buitenland.
Waarom ver zoeken als er ook veel moois in de buurt te vinden is dan ook mijn motto

Ik ben in die periode door Belgisch en Nederlands Limburg getrokken en heb veel moois ontdekt. Mijn liefde voor wijn is nog meer geworden, wat heb ik een leuke job zeg…

Als sommelier is het bijzonder om de verhalen achter de wijnen te mogen horen van de wijnmakers zelf en dit vervolgens met de gasten in het restaurant te kunnen delen. Achter elke wijn zit een verhaal en dit maakt het vak als sommelier zo speciaal! Ook na Corona bezoek ik nog vaak verschillende wijngaarden in Limburg.

Mijn ontdekkingen deel ik graag in deze blog.

Mijn favoriete wijnhuizen

Domaine Salamander:

Bij aankomst bij Salamander in Eys voel je je meteen thuis, wat een warm en geweldig ontvangst door wijnboer John zelf. Hier waan je je even in een wijnhuis in Frankrijk, authentiek, maar ook zeker uniek! Een absolute aanrader om een glaasje wijn te gaan drinken en kennis te maken met wijnboer/maker John.

De mooiste wijn die ik hier geproefd heb is de Siegerrebe:

Deze wijn vind ik fantastisch! Elegant, goed in balans met aroma’s van tropisch fruit en lychee. Met een licht stevige afdronk is deze wijn een echte smaakexplosie in de mond.

Lees hier mijn blog over Domaine Salamander

Domein Steenberg

Onlangs heb ik een bezoekje gebracht bij Luc Creusen, een zeer gepassioneerde en enthousiaste wijnboer/maker. Het mooie van deze wijngaard is dat ze allemaal verschillende producten maken van de druiven, Niet alleen wijn maar ook, 2 verschillende soorten kazen, wijngelei, roze mosterd en verjus. Prachtig verhaal van een wijnmaker die meerdere tegenslagen heeft gehad, maar doorzet in moeilijke tijden. In de kwaliteit van alle wijnen en producten proef je het enthousiasme en doorzettingsvermogen.

De mooiste wijn vind ik de Gewürztraminer:

Een wijn met aroma’s van exotisch fruit, citrus en ook verschillende specerijen. Deze wijn is vol van smaak en goed inzetbaar in combinatie met kruidige of pittige gerechten.

De Apostelhoeve

Bij De Apostelhoeve voel je de familieband bij aankomst meteen. Dit is een prachtig familiebedrijf met mooie super kwalitatieve wijnen. Het mooie van de wijnen is dat ze bijna ieder jaar constant van kwaliteit zijn, dat is natuurlijk een kunst op zich. Dit is ook te merken aan de hoeveelheid aanvragen die de Apostelhoeve krijgt. Na het bottelen van de wijn zijn de wijnen meteen uitverkocht, chapeau!

 De mooiste wijn vind ik de Cuvee XII:

Deze wijn is een blend van drie verschillende druiven; Müller- Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris. Een heerlijk fruitige wijn met aroma’s van perzik, meloen en mango en tonen van bloesem. Ook deze wijn drinkt makkelijk. Een goede keuze om deze op het terras te bestellen, maar ook in het restaurant is deze Cuvée makkelijk te combineren met gerechten zoals een frisse salade.

Lees hier mijn blog over De Apostelhoeve

 

Wijndomein Aldeneyck

De mensen die mij kennen weten dat dit wijnhuis mijn absolute favoriet is. Ook dit is een mooi en bijzonder familiebedrijf. De passie en het harde werken wat ze doen is in alles terug te vinden. De wijnen zijn echt subliem, stuk voor stuk!

De mooiste wijn vind ik de Pinot Gris Barrique:

Deze wijn heeft aroma’s van rijk fruit zoals perzik en gele pruimen. Door de houtlagering heeft deze wijn duidelijke aroma’s van vanille. Indien het lukt adviseer ik je deze wijn langer te laten liggen, deze wijn wordt alleen maar beter!!

Lees hier mijn blog over wijndomein Aldeneyck

Ben jij een wijnliefhebber en word jij net als ik enthousiast van Limburgse wijn? Of ken je de Limburgse wijnen nog niet (zo goed) en wil je juist kennismaken met deze prachtige wijnregio?

Wij schenken bij restaurant Heerdeberg allemaal verschillende Limburgse wijnen per glas zodat je verschillende kunt proeven. Aangezien wij met producten werken die we zelf produceren op ons landgoed wisselt onze menukaart regelmatig. Aan mij de taak om de wijnkaart steeds op de menukaart aan te passen. Vandaar dat onze wijnkaart ook regelmatig wisselt en we je zo steeds nieuwe wijnen kunnen laten proeven!